ponedeljek, 6. julij 2015

Zunanji kabel


Tole je zadnji iz serije člankov o gramofonu ION TTUSB. V tem članku bomo omenili nekaj možnih načinov uporabe drugega izhoda, to je RCA kabla. Kabel z rdečim in belim RCA konektorjem je standardni tip povezave namenjen prenosu analognega avdio in kompozitnega video signala med napravami kot so televizija, satelitski in kabelski sprejemniki, video rekorderji, igralne konzole, zvočniki in podobno. Linija vzpostavljena s pomočjo tega kabla je ponavadi označena z AUX, kar pomeni "dodatna".


Način povezave gramofona z zvočniki preko te linije.



Bolj staromoden način je povezava gramofona na Hi-Fi sistem kot je tale japonska mašina. Elektronski stolpi in ojačevalci kot je ta s svojim stereo equalizerjem so bili uporabni za snemanje glasbe na kasete na magnetne trakove ali za predvajanje glasbe na več kot dveh zvočnikih.



Povezava gramofona z osebnim računalnikom, kjer je vhod običajno modre barve. Tako kot pri USB povezavi je ta način primeren za poslušanje in snemanje glasbe, s to razliko, da tokrat je zvočna kartica tista, ki pretvarja analogni signal v digitalnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar