ponedeljek, 6. julij 2015

Gramofon in njegovi sestavni deli


Naslednjih par člankov bo namenjeno avdio opremi. V njih bomo raziskali opremo, se naučili kako prilagoditi nekaj parametrov in odpraviti nekaj težav.

 Gramofon


  Model, ki ga bomo obravnavali, je TTUSB05B KL. Gre za 90 € vreden kos polavtomatske plastike. Ima modela TTUSB izhaja iz kratice, ki predsatavlja gramofon (TT - turntable) in način priključka gramofona na računalnik, ki poteka preko univerzalnega serijskega vodila (USB - universal serial bus).

 

Sestavni deli in njihove lastnosti




USB priključek

Pretvornik analognega v digitalni signal bo pošiljal podatke skozi ta priključek. Lastnosti tega izhodnega signala so 44,1 kHz pri 16-bitni širini.

RCA Avdio kabli

Te običajne izhodne kable lahko uporabimo za priključek na CD ali AUX linijo. Gramofon lahko priključimo na domači stereo sprejemnik, hišni kino ali drug sistem zvočnikov, ali na račinalnikovo zvočna kartico.

Ročica

Ročica, ki nosi šaržer z iglo, deluje na pritisk na gumb, s katerim jo dvignemo in spustimo. Z njo tudi sprožimo vrtenje motorja.

Podstavek

Motor bo vrtel ploščo v dveh možnih načinih: s hitrostjo 33,3 rpm (obratov na minuto) za velike plošče ali s hitrostjo 45 rpm, standard za male plošče.

Ni komentarjev:

Objavite komentar