ponedeljek, 6. julij 2015

Kako posneti arhivske televizijske oddaje


V prejšnjem članku smo opisali kako posneti prenos v živo. V sledečem članku pa si bomo ogledali, kako poiščemo takšne vsebine in jih na enak način posnamemo.


Posneli bomo televizijsko oddajo na način opisan v predhodnem članku, s pomočjo VLC predvajalnika. Da bi ugotovili, na kateri adresi poteka predvajanje, bomo uporabili URL Helper.


Video vsebine na internet postavljajo različne družbe. V sledečem primeru brskamo po radio televizijskih arhivih RTV Slovenia. Ta televizijska hiša je omogočila spremljanje nekaterih svojih oddaj na internetu (to je z brskalnikom po http protokolu), medtem ko mi iščemo način za spremljanje oddaje z VLC predvajalnikom po drugem protokolu, to je po streaming protokolu imenovanem rtmp.



Kako poiščemo streaming adreso


Za iskanje streaming adrese bomo uporabili URL Helper. Programček zaženemo z administratorskimi pravicami.


Nato predvajamo video posnetek z internet brskalnikom. URL Helper bo zaznal ves medij, ki se pretaka skozi mrežno kartico računalnika, med drugim tudi naš video posnetek.


Dobljeno informacijo kopiramo v beležko, kjer jo dodatno sfriziramo, očistimo balast in s tem dobimo ustrezno rtmp adreso. Na sliki je prikazan način kako dobimo pravilno sintakso rtmp adrese, ki bo kompatibilna z VLC predvajalnikom.


(za večjo sliko pritisni desni gumb in izberi View Picture)

 

 

Kako posneti arhivske televizijske oddaje


Televizijsko oddajo lahko posnamemo tako, kot je opisano v predhodnem članku.


Preprosto vstavimo rtmp adreso, ko jo VLC zaigra, nato pa pritisnemo gumb za snemanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar