ponedeljek, 6. julij 2015

Kako posneti televizijsko oddajo v živo


V naslednjem članku bomo opisali kako s pomočjo VLC Media Player posnamemo televizijsko oddajo v živo. Ta metoda je izvedljiva, če vaš televizijski ponudnik omogoča katerega od protokolov, s katerimi lahko gledamo televizijo preko računalnika. V našem primeru je podjetje, ki prodaja internet, telefonijo in digitalno televizijo svojim naročnikom v ta namen omogočil "udp protokol". Takšna digitalna televizija se imenuje IPTV, kar pomeni Internet Protocol Television, to je televizija, ki jo lahko gledamo preko interneta.

 

Kako gledati televizijski program na računalniku


Prva stvar, ki jo moramo storiti, je poiskati forum s koristnimi informacijami in tam poiskati seznam predvajanja. Seznam predvajanja (playlisto) nato odpremo z VLC predvajalnikom, tako lahko izbiramo in gledamo televizijske programe na katere smo naročeni.

Seznam predvajanja vsebuje informacije o televizijskih programih.



Pretakanje (streamanje) je način kako se TV signal pošilja po internetu.


Določen televizijski program se pretaka po udp protokolu. Na ta način preklopimo na željeni TV kanal.


 

Kako posneti  streaman video


Da bi omogočili snemanje streamanega videa nastavimo VLC predvajalnik na sledeč način.


Določimo kam na disk naj se video posname.


  Sedaj ko smo nastavili VLC predvajalnik, lahko gledamo TV. Snemanje sprožimo z rdečim "record" gumbom, zaustavimo pa s pritiskom na "stop" gumb. Po končanju snemanja lahko posnetek najdemo na disku na mestu, kamor smo določili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar